Weer lekker in je vel 

Blij zijn met jezelf en je leven

Meer energie en geluk ervaren

Waar loop je tegen aan?

Je staat altijd  klaar voor anderen. Je werkt hard. Je wil het graag goed doen en je mag van jezelf geen fouten maken. Je merkt dat je het zo niet wil en je wil nieuwe stappen zetten (nieuwe baan, nee-zeggen tegen dingen die je niet wilt maar nu toch vaak doet). Je zegt vaak ja en hebt er dan achteraf spijt van. Je bent bang om te falen en je hebt het gevoel altijd aan de verwachtingen van anderen te moeten voldoen. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt door anderen of de situatie. Je voelt  je overbelast en zit tegen een burn-out aan. 

Wat is het gevolg hiervan?

 • Je voelt je vaak moe en opgejaagd.
 • De angst vliegt je aan: Hoe kun je alle ballen in de lucht houden?
 • Je piekert steeds vaker: hoe moet dit nu verder?
 • Je bent prikkelbaar en valt uit tegen mensen die dat niet verdienen.
 • Je wilt dit niet zo maar hebt geen idee, hoe je dit zou kunnen veranderen.

In een paar sessies help ik je om je gedachten en gewoonten die niet meer werken te veranderen

 • Je krijgt inzicht in wat goed is voor jou.
 • Je voelt beter waar je grenzen liggen en je durft deze aan te geven.
 • Je krijgt handvatten om een goede balans te vinden en te houden.

Wat leveren deze sessies jou op?

 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer energie en plezier
 • Meer relaties waar geven en nemen in balans is
 • Meer levensgeluk ervaren
 • Durven kiezen wat goed voor jou is en bij je past
 • Weer regie ervaren en het gevoel dat je een keuze hebt

Ik heb geen tijd voor behandeling. Ik heb het al zo druk. Zou niet weten hoe ik dit in mijn planning moet passen.

We kunnen de sessies plannen op momenten die jou het beste uitkomen. Hoewel het misschien krom klinkt, is het juist als je het druk hebt fijn om te kijken hoe je die druk kunt verminderen.  Vaak heb je al na enkele sessies stappen gezet die zorgen dat jij je beter gaat voelen.  Je ervaart al gauw minder druk, meer energie, meer zelfvertrouwen en meer balans.

Wat doen we tijdens de sessies?

Ik maak gebruik van diverse behandelmethodes We kijken samen welke behandelmethode het beste bij je past, zodat zo snel mogelijk de resultaten worden bereik die jij wil.

Ik ben niet zo’n prater. Werkt de behandeling dan wel?

Er zijn tal van behandelingen waarbij je niet veel hoeft te praten, zoals bij voorbeeld bij een reattachbehandeling of oldpain2gobehandeling. We kijken samen welke aanpak het beste bij je past.

Wat kosten de sessies?

De aanpak is niet gericht op langdurige behandeling.  Meestal zijn 2-5 sessies genoeg. Veel mensen krijgen een deel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bekijk hier het overzicht van de verschillende tarieven.

Ik heb geen zin om het verleden weer helemaal naar boven te halen.

We bespreken alleen wat nodig is om nu verder te kunnen en de resultaten te bereiken die je wil bereiken. Het accent in de behandelingen ligt op je huidige situatie en jouw toekomst.

Waarom zou ik mij laten behandelen bij Zelfcetera?

 • Erkend Psycholoog NIP
 • Aangesloten bij beroepsverenigingen NIP en BATC
 • Gespecialiseerd in burnout, somberheid en lichamelijke klachten als gevolg van overbelasting
 • Mogelijk vergoeding vanuit de aanvullende verzekering
 • Eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend

Referenties:

 • In eerste instantie kwam ik om na het overlijden van mijn moeder, die een bak ellende achterliet, bij jou om dat een plek te geven en te verwerken maar er kwam toch ook wel meer naar boven. Met diverse soorten van therapie waaronder EMDR kwam er een stuk duidelijkheid en rust. We hebben veel gepraat en jij zorgde ervoor dat er spontaan dingen naar boven kwamen en liet mij ook op een andere manier nadenken over dingen. Ik moest leren om aan mijzelf te denken, los te laten en voor mijzelf op te komen. Je hebt mij balansstenen aangeraden, die draag ik dagelijks en die werken top. Ik ga nu vrolijker, blijer en tevreden het leven door, ik durf NEE te zeggen en kom voor mezelf op met toch soms nog wel een dipje maar dat is dan te handelen. En heb ik toch nog je hulp nodig ben je er altijd voor mij. Voor een ieder die een rustige, doortastende therapeut zoekt ben jij dat, ik zou je aan een ieder aanbevelen.
 • Ik ben bij je gekomen omdat ik nog een stuk rouwverwerking moest afwerken, ik kon geen gewone relaties meer hanteren, werd voortdurend terug geworpen en dan leek het een dwang matige belasting. Ja het heeft wel degelijk geholpen, ik ben weer vrij van alles en leef weer gelukkig Zeker dat ik je  aan beveel als dat zo te pas komt.
 • Het probleem die ik had was het piekeren naar de tijd. Hierbij dacht ik voortdurend terug aan de tijd. Elk moment van de dag moest teruggespoeld worden op elke minuut na. Tijdens deze momenten was ik afwezig voor mijn omgeving en erg negatief over alles. Om mij terug te brengen naar de realiteit heb ik enkele reattachsessies gevolgd waarbij de zenuwen geprikkeld werden en er beelden gevormd werden in mijn brein. Hierdoor werd ik geprikkeld om op momenten dat ik terug wilde vallen in een negatief spiraal de tijd los te laten en naar de toekomst te kijken en te doen waar ik op z’n moment mee bezig was. Het probleem is volledig verholpen door weer naar de toekomst te kijken en hierbij het onzinnige van het verleden los te laten. Nienke heeft mij zeker geholpen door haar speciale natuurgeneeskundige behandelingen te hebben toegepast. Dit heeft mij gestimuleerd om anders te denken met een positief resultaat! Een vrouw die haar vak verstaat!