Gepost op: 16 sep 2023

Sinds begin van het jaar een nieuwe therapievorm in de praktijk: Thought Field Therapy. Hoe bijzonder is deze therapie? Heel bijzonder.

Tijdens de sessie ervaren mensen al verandering in hun gevoel. Zo’n verandering dat ze verbaasd zijn en het eigenlijk niet kunnen geloven.

Reacties zijn: “ Het is weg”, “Alleen als ik heel erg mijn best doe kan ik nog aan het gevoel denken maar ik voel het niet meer”,  “Is het nu echt weg?”, “Je meent toch niet dat iets waar ik al 46 jaar mee zit nu in een behandeling opgelost is?”

Eerlijk is eerlijk mij verbaast en verrast het ook nog steeds hoe snel mensen verandering ervaren, maar ook dat ze zichtbaar anders de deur uit gaan. Ik heb de behandeling nu ingezet bij angst, onzekerheid verschillende nare gebeurtenissen en trauma’s, depressie, verdriet, pijn, Long Covid en waarschijnlijk nog wel een aantal keer waar ik nu niet op kan komen.

Fijne is dat er niet veel behandelingen nodig zijn. Je moet weten wat de kern van het probleem is waar iemand mee zit en vervolgens kun je laagje voor laagje de verschillende gevoelens en gedachtenvelden af. Vaak zijn mensen verrast over wat er even bovenkomt en hoe snel dat ook weer opgeruimd kan worden.

Kortom ik ben enorm blij met deze verrijking in mijn behandelmethoden. Meer weten? Bel of mail gerust! Of kijk bijvoorbeeld op https://en.wikipedia.org/wiki/Thought_Field_Therapy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *